The witches

Questlogs using this decklist
None.
Fellowships using this decklist
None.
Derived from
None. Self-made deck here.
Inspiration for
None yet.
Card draw simulator
Odds: 0% – 0% – 0% more
The gameplay simulator is an experimental feature and is currently only available for those that support RingsDB development on Patreon.
Gameplay simulator
Round
0
Threat
0
Hand
In Play
Deck
Discard Pile

Tom Bombadil 15

Připravil jsem jsi jako fanoušek této karetní hry PP LCG menší rozbor mého současného hracího balíku vzhledem k tomu, že si distributor BF dá takovou menší pauzu v prodeji. Můj balík je kombinací česko-anglických karet, postavený okolo schopnosti hlavní hrdinky Rossiel, učednice Lady Galadriel (5.cyklus - Escape from Mount Gram). U některých scénářů dokáže vyházet dokonce až půl balíčku karet setkání ze hry - byl jsem s ním schopný hladce projet scénářem Po proudu Anduinu za 8 kol a Zlobry ze Střetnutí na Skalbalu nepustit ani ke slovu.

Hrdinové, v tomto případě spíše hrdinky jsou následující:

BERAVOR - ohrožení 10, bodyguard číslo 1 a upřímně řečeno jeden s těch slabších hrdinů (nejen hrdinek) v dnešní době. Není co představovat, všichni jí moc dobře známe. Vyčerpáním si potáhnu 2 karty navíc. Lze jí nahradit kupříkladu: Bifurem, Aragornem (vědění), Pipinem (vědění) nebo samotnou Galadriel.

Její hlavní úkol je zásobování dostatkem karet, případně pomocí Pochodně i bránit a tahat do hry Lesní léčky.

MIRLONDE - ohrožení 8 a bodyguard č 2. Statistiky má ale průměrné: Vůle 2, Útok 2, Obrana 1, Životů 3.

Co jí dělá opravdu výjimečnou je její schopnost, kdy dokáže snížit ohrožení každému hrdinovy ze sféry vědění pod hráčovou kontrolou o 1. Takže proto mám všechny čarodějnice ze stejné sféry.

Jezdkyně na Asfalothovi - poznámka:

skvělý doplněk - kůň poctivě ukraden Glorfindelovi :)) Dobrá výpomoc při útoku či plnění úkolu.

ROSSIEL (vlastním jménem : IENETH NIN NINNITH) - ohrožení 8, učednice Lady Galadriel honící se za pomstou. Statistky taky průměrné: Vůle 2, Útok 1, Obrana 2, Životy 3. Co jí dělá však silnou jsou její schopnosti.

1) Když aktivní lokace má stejnou vlastnost (trait) jako lokace na vítězné hromadě. Rossile má +2 Vůle.

2) Když útočící nepřítel má stejnou vlastnost jako nepřítel na vítězné hromadě. Rossiel má +2 Obranu.

Běžkyně na úkoly či dobrý obránce - poznámka:

má vše podle potřeby

Počáteční ohrožení: 23

Válečník

SPOJENCI, moji dobří zabijáci:

3x EAST ROAD RANGER - Cena 3, Vůle 1, Útok 2, Obrana 1, Životy 3 (5.cyklus)

Vlastnost: Dúnadain, Scout

Schopnost: Dostnanou +2 do Vůle, když jsou vyslaní plnit Side Quest. Více méně průměrná karty, než se dostane dohry nějaký Side Quest (objevují se až v 5. cyklu - Angmar Awakened).

2x GANDALF - Tady není co psát, všichni známe. Zde funguje jako snižovač ohrožení nebo životů nepřátel (CORE).

LOTR_LCG_CORE_Cards_final_CZ130

3x LESNÍ STOPAŘ (-ka) -Opět známý kousek, zde funguje jako léčitelka Rossiel anebo Mirlonde.

1x TREEBEARD - v překladu Stromovous, Cena 4, Vůle 2, Útok 4, Obrana 3, Životů 5.

Nemůže mít předměty s omezením. Do hry vstupuje vyčerpaný a sbírá 1 zdroj v každé fázy zdrojů, kterým může zaplatit Enty při hraní z ruky. Případně za dva zdroje může Enta připravit (dokonce i sebe).

Silný spojenec, výborný do útoku na velké potvory, za dva zdroje dokáže zaútočit až na dva nepřátelé.

3x WANDERING ENT - v překladu Kráčející Ent, Cena 2, Vůle 2, Útok 2, Obrana 2, Životy 2

Výborný spojenec do začátku, když vstupuje do hry je vyčerpaný.

Poznámka: Jeden kousek lze vyměnit za Asfalotha.

3x RANGER OF CARDOLAN - v překladu Cardolanský hraničář, Cena 4, Vůle 2, Útok 2, Obrana 2, Životy 3

Průměrný spojenec (našli by se i lepší), ale co ho dělá dobrým kouskem je jeho schopnost.

Když se hráč střetne s nepřítelem a kontroluje alespoň 1 Dúnadan hrdinu (viz Beravor), tento spojenec vstoupí do hry za 1 zdroj a na konci kola, když přežije se zamíchá zpět do balíčku.

Je dobrý, když je potřeba se bránit nebo pomoct s útokem.

PŘEDMĚTY, kousky do sbírky:

3x CLOAK OF LORIEN - pláštěnka za 1 pro Rossiel (4.cyklus), která jí přidává +1 do obrany nebo +2 když je aktivní lokace s vlastností les. Jedna z opravdu nejdůležitějších karet v mém balíčku.

3x HOŘÍCÍ VĚTEV - tady není co řešit, další klacek pro Rossiel, v případě potřeby i na Beravor, když už bude ta moje holka bránit.

1x LESNÍ LÉČKA - karta na chuť proti velkým bestiím :D

1x OCHRÁNCE LORIENU - podle potřeby buď na Mirlonde nebo Beravor, když bude mít ten Wingfoot.

3x POISONED STAKES - výborná past za 2 zdroje, nástraha do oblasti odhalení na velké sviňuchy anebo nepříjemné plívy (viz Goblin Archer), na konci kola dostane 2 zranění. To si necháme líbit :D

1x WINGFOOT - titul za 1 zdroj co se dává na hraničáře(4.cyklus), hrdina vyslaný na úkol se pak připraví, když se uhodne co vyskočí z balíčku odhalení za kartu. Výborné kombo s událostí Něco poví země.

UDÁLOSTI, moje čáry máry:

2x FOREST PATROL - za 1 zdroj dává 3 zranění nepříteli co se chytil do pasti, tak proč ne :D Ano, musí mít člověk alespoň jednoho Hraničáře ve hře. Tady ho mám zastoupeného hrdinkou Beravor.

3x KEEN AS LANCES - první kousek co pracuje se schopností Rossiel a zároveň událost převlečená za Gandalfa. Cena sice 5 zdrojů, ale za každou kartu bez vítězných bodů ve vítězné hromádce jde cena o 1 zdroj dolů.

Akce: Odhoď Keen As Lances na vítěznou hromadu. Poté vyber jedno: Dej 2 zdroje do zásoby hrdinů, lízni 3 karty anebo si sniž ohrožení o 4.

Takže snižování ohrožení v zeleném za 0, sem s tím! :D

3x LEAVE NO TRACE - nelíbí se vám neunikátní lokace bez vítězných bodů a nechcete, aby případně přišla podruhé či Rossiel zvednout vůly o 2, tak šup s ní na vítěznou hromadu. Za 1 zdroj, proč ne :D

3x NĚCO POVÍ ZEMĚ - kombo s Wingfootem, zjištění co se na vás chystá, za 0 případně za 1 zdroj.

3x NONE RETURN - stejná karta jako Leave no Trance, akorát pro nepřátelé.

3x RISKNU VÍCE SVĚTLA - nikdy není špatné mít kontrolu na balíčkem setkání, podívat se na první 3 karty a seřadit si je podle svého. Super prozřetelnost!

Poznámka: Tento kousek se dá vyměnit za událost "Z Divočiny"

1x UMĚNÍ IMLADRIS - kompletní vyléčení postavy se vždycky šikne :D

3x THE DOOR IS CLOSED - nejsilnější karta události v balíčku, taková zelená "Síla vůle". Zruší efekty právě odhalených karet z balíčku setkání (platí i pro slova: Nápor a Zatracení), odhodí tuto kartu, když je stejná na vítězné hromadě. Sbohem tedy druhý Horský obře :D

SIDE QUEST, zase nějaké úkoly:

Pro první cyklus scénáře moc silná záležitost. Naštěstí může být v balíku od každého jenom jeden kousek.

1x GATHER INFORMATION - za 0 a 4 žetony postupu, s čímž nám pomůže spojenec East Road Ranger. Najdeme si jedno kartu v balíčku. Nebaví vás čekat, tak tomu pomůžeme :D

1x SCOUT AHEAD - 0 a 4 žetonů postupu jako u předchozího Side Questu, ale tenhle se nám podívá na X (4+počet hráčů) karet balíčku setkání. Jednu ne-cílovou a bez vítězných bodů nám odhodí na vítěznou hromadu. A opět nikdo jiný než Rossiel nám bude skákat radostí. Zbytek karet se vrátí zase zpět v libovolném pořadí.

Zhodnocení:

Největší slabina mého balíčku je útočnost, bohužel zatím nevyšla žádná pořádná zbraň v zelené barvě. Nepočítám Ranger Bow, něco co musí vyčerpat sebe i postavu hraničáře, aby udělil 1 zranění mi nepřijde moc jako zázrak.

0 comments