01 - Passage Through Mirkwood

Description

Obtiažnosť (oficiálna/komunita): 1 / 2.2
Počet kariet: 36 (Nápor: 1, Zatratenie: 0)
Šanca na efekt tieňa: 36 %
Priemerné ohrozenie karty: 1.6


Úvod: Tento scenár je úvodom do celej kartovej hry Pán prsteňov. Azda každý hráč, ktorý s touto hrou začínal, hral tento scenár ako prvý. No napriek tomu niektorí začínajúci hráči môžu mať s týmto scenárom problém. V sérii postupu cez jednotlivé scenáre, ktorú som si pre Vás pripravil, sa budem snažiť použiť každú jednú kartu, aby sme postupom času využili všetky karty, ktoré boli vydané. Pri hre budem používať len tie karty, ktoré boli v čase scenára vydané, pričom budem použivať karty len z jednej základnej sady. Postupom času budem vydávať aj videá z hrania.


Taktika: Pri pohľade na zvolených hrdinov pre tento scenár sa skúsenejší hráči môžu čudovať, prečo som zaradil aj Dúnherea. Mal som na to dva dôvody - prvý je ten, že chcem využiť čo najviac kariet a ukázať ich mechaniku v hre a druhý je ten, že v neskorších scenároch nebude mať až také uplatnenie. Navyše v tomto scenári sa nachádza nepriateľ Hummerhorns, ktorý má povinný efekt, že ak sa s hráčom stretne, tak hráč musí udeliť 5 poškodení jednému hrdinovi, ktorého kontroluje. A to je problém, pretože v základnej sade hry majú hrdinovia maximálne 5 - stretnutie s týmto nepriateľom teda znamená istú smrť pre hrdinu, pretože povinný efekt sa nedá nijako zrušiť. A práve preto je v prvom hráčskom balíčku zahrnutý Dúnhere, ktorý keď útočí sám, tak môže útočiť do oblasti odhalenia. Hummerhorns majú 0 a 3 a Dúnhere má 2+1 do oblasti odhalenia, takže ich dokáže zabiť bez toho, aby sa s hráčom stretli. Éowyn je jasná voľba so silou vôle 4 - výrazne pomôže na úlohe, navyše každý hráč ešte v prípade potreby môže zahodiť 1 kartu, aby jej pridal +1 . Aragorn v prípade potreby môže ísť na úlohu, pričom ak nebudeme súrne potrebovať zdroje, tak za 1 zdroj sa môže pripraviť a pomôcť nám ešte v obrane alebo útoku. Čo sa týka druhého balíčku - Legolas je typický útočník a zároveň je "Strelec", čiže môže v prípade potreby vypomáhať s útokom druhému hráčovi. Thalin je v tomto scenári posielaný na úlohu a každému nepriateľovi odhalenému z balíčku stretnutia rozdáva 1 zranenie. V prípade núdze si ho ponecháme na útok so silou útoku 2 . Beravor bude chodiť zo začiatku na úlohu, v neskorších fázach si ju môžeme nechať na útok, obranu alebo nevyčerpanú a na konci kola využiť jej akciu a nechať potiahnuť jedného hráča 2 karty.

Ako som už spomínal, scenár nie je ťažký, ale za istých okolností vie potrápiť, napríklad ak sa v skorých fázach objavy nepriateľ Ungoliant´s Spawn. Vhodné je, hlavne na začiatku hry, zahrať každé kolo lacných spojencov do hry, aby sme útoky nepriateľov nemuseli brániť pomocou hrdinov. Na poslednú časť scenára je dobré mať k dispozícii útok aspoň 7-8 v prípade, že budeme musieť poraziť Ungoliant´s Spawn. Ak máme k dispozícii útok cca. 7-8 zabijeme tohto pavúka do dvoch kôl. Ďalší nepríjemný nepriateľ je Chieftan Ufthak, ktorému sa po každom útoku navyšuje sila útoku o +2 , takže je dobré ho po stretnutí čo najskôr dostať zo stola preč. Lokácie nie sú v tomto scenári ťažké, navyše niektoré z nich nám pri postupe pomáhajú (môžeme si pripraviť hrdinu alebo ťahať karty), iné nás nútia vyčerpať postavy alebo zahodiť náhodné karty z ruky, aby sme do nich mohli cestovať. Zrady nie sú veľmi nepríjemné v tomto scenári - buď dávajú zranenie vyčerpaným postavám alebo navyšujú ohrozenie v oblasti odhalenia. Jedna zrada však stojí za zmienku a to Caught in a Web, ktorá je v balíčku stretnutia hneď 2-krát. Je to zrada, ktorá sa pripojí k hrdinovi a znemožní mu pripraviť sa vo fáze obnovenia, pokiaľ daný hrdina nezaplatí zo svojej zásoby zdrojov 2 zdroje. Kvôli tejto zrade som do / balíka zaradil spojenca Miner of the Iron Hills, ktorý dokáže doplnky typu "Okolnosť" zahodiť z hry. Aj keď ho mám na ruke, tak sa ho snažím držať čo najdlhšie, ak by sa táto zrada náhodou objavila.


FAQ: ---


Video z hrania: UŽ ČOSKORO (COMING SOON)

0 comments